Bøger

Bøger, jeg selv har skrevet

lonbogLønforhandling for kvinder
Her har jeg samlet alle mine gode råd om lønforhandlinger. Jeg har gjort mig mit bedste for, at bogen skal være konkret og nem at gå til, så den kan bruges som håndbog, når du skal ind og kræve mere i løn. Bogen er desværre udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteket.
Lønforhandling for kvinder (2. udgave, okt. 2007)
Forlag: Rosinante
ISBN 978-87-638-0708-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Jo, det kunne nytte
Kvindeligt Arbejderforbund, KAD, nåede lige at fylde 100 år i 2001, før dette unikke forbund blev lagt sammen med SiD til 3F. Bogen er skrevet sammen med journalist Poul Andersen. Mød nogle virkelige heltinder.
Forlag: Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark
ISBN 87-90545-07-9

uhoertUhørt, 100 år set med døves øjne
Århus Døveforenings historie. I ord og billeder fortælles om sprog, skolegang, kærester, konflikter, arbejde og fester. Journalist Erik Farmann har redigeret de herlige billeder.
Forlag: Døveskolernes Materialecenter
ISBN 87-91274-12-5

Journalistikkens grundtrin
En introduktion til faget journalistik, som belyser journalistens roller, beskriver kravene til at arbejde som journalist og gennemgår den journalistiske arbejdsproces fra ideudvikling over research og interview til analyse og formidling af historien. Seneste udgave er skrevet sammen med min kollega Mette Mørk.
Forlag: Ajour
ISBN: 978-87-934-5378-4

Bøger, jeg anbefaler

saet_pris_paa_dig_selvSæt pris på dig selv
Skrevet af  svenske Ulla-Lisa Thordén, der på en enkel og ligefrem måde får forklaret, hvorfor det er rigtigt og vigtigt at sætte den rigtige – høje – pris på sig selv. Ellers gør ingen andre det nemlig. Bogen er oversat til dansk, men her er linket til hendes svenske hjemmeside.

women dont askWomen don’t ask
Skrevet af to amerikanske kvinder, Linda Babcock and Sara Laschever. Den kan du læse mere om her: www.womendontask.com


Her place at the table

Skrevet af tre amerikanske kvinder,  Deborah M.   Kolb, Judith Williams og Carol Frohlinger. De tre udfordrer kvinder til at møde udfordringerne ved forhandlingsbordet. Bogen har sin egen hjemmeside.

malenerix Når kvinder forhandler
Skrevet af Malene Rix, der er en erfaren underviser i forhandling. I bogen her tager hun fat på forhandlinger i både arbejds- og privatlivet. Hendes pointer er, at kvinder er dygtige forhandlere, men de ved det ikke.

kvindesnak Kvindesnak og mands tale
Skrevet af den amerikanske sprogforsker Deborah Tannen og udgivet på Munksgaard. Den har nogle år på bagen og kan ikke købes. Men den beskriver forskellen i kvinders og mænds sprog, så man virkelig forstår, hvad der er på færde. Lån den på biblioteket.

Hvem sagde hvad
Norske Helene Uri, forfatter og sprogforsker, har samme ærinde som Deborah Tannen, nemlig forskellen i kvinders og mænds sprog. Blot er hendes bog fra 2019 og ser også på, hvordan kvinder og mænd omtales.

konstruktive_forhandlinger Konstruktive lokale forhandlinger
Skrevet af Søren Viemose. En god bog, der trin for trin fortæller, hvordan tillidsfolk og chefer kan gribe lokale forhandlinger an. Den handler om forhandlinger i al almindelighed, ikke specielt om lønforhandlinger.

Argumenter mod kvinder 
Den handler ikke om løn, men giver et fremragende overblik over de større strukturer, som sørger for, at kvinder ikke stikker næsen for langt frem. Skrevet af Birgitte Possing.