Bøger, jeg selv har skrevet

Lønforhandling for kvinder

Her har jeg samlet alle mine gode råd om lønforhandlinger. Jeg har gjort mig mit bedste for, at bogen skal være konkret og nem at gå til, så den kan bruges som håndbog, når du skal ind og kræve mere i løn. Bogen er desværre udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteket.
Lønforhandling for kvinder (2. udgave, okt. 2007)
Forlag: Rosinante
ISBN 978-87-638-0708-1

Jo, det kunne nytte

Kvindeligt Arbejderforbund, KAD, nåede lige at fylde 100 år i 2001, før dette unikke forbund blev lagt sammen med SiD til 3F. Bogen er skrevet sammen med journalist Poul Andersen. Mød nogle virkelige heltinder.
Forlag: Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark
ISBN 87-90545-07-9

Uhørt, 100 år set med døves øjne

Århus Døveforenings historie. I ord og billeder fortælles om sprog, skolegang, kærester, konflikter, arbejde og fester. Journalist Erik Farmann har redigeret de herlige billeder.
Forlag: Døveskolernes Materialecenter
ISBN 87-91274-12-5

 

Journalistikkens grundtrin

En introduktion til faget journalistik, som belyser journalistens roller, beskriver kravene til at arbejde som journalist og gennemgår den journalistiske arbejdsproces fra ideudvikling over research og interview til analyse og formidling af historien. Seneste udgave er skrevet sammen med min kollega Mette Mørk.
Forlag: Ajour
ISBN: 978-87-934-5378-4

 

Bøger jeg anbefaler

Sæt pris på dig selv

Skrevet af  svenske Ulla-Lisa Thordén, der på en enkel og ligefrem måde får forklaret, hvorfor det er rigtigt og vigtigt at sætte den rigtige – høje – pris på sig selv. Ellers gør ingen andre det nemlig. Bogen er oversat til dansk, men her er linket til hendes svenske hjemmeside.

Få ja, når du forhandler

Denne bog udkom første gang for ca. 40 år siden, men den sælger stadig. Den indeholder en masse gode råd om, hvordan man kan kommunikere, så den anden føler sig set og hørt – samtidig med at man selv bliver set og hørt.

Når kvinder forhandler

Skrevet af Malene Rix, der er en erfaren underviser i forhandling. I bogen her tager hun fat på forhandlinger i både arbejds- og privatlivet. Hendes pointer er, at kvinder er dygtige forhandlere, men de ved det ikke.

Kvindesnak og mands tale

Skrevet af den amerikanske sprogforsker Deborah Tannen. Den har nogle år på bagen og kan ikke købes. Men den beskriver forskellen i kvinders og mænds sprog, så man virkelig forstår, hvad der er på færde.

Lån den på biblioteket.

 

Hvem sagde hvad

Norske Helene Uri, forfatter og sprogforsker, har samme ærinde som Deborah Tannen, nemlig forskellen i kvinders og mænds sprog. Blot er hendes bog fra 2019 og ser også på, hvordan kvinder og mænd omtales.

Argumenter mod kvinder

Den handler ikke om løn, men giver et fremragende overblik over de større strukturer, som sørger for, at kvinder ikke stikker næsen for langt frem. Skrevet af Birgitte Possing.

Retten til sex

Denne bog er lidt nørdet, men den er umagen værd at læse, hvis man er interesseret i køn, sex, race og magt. Bogen er en samling af essays, hvor Srinivasan bl.a. kommer omkring incel-bevægelsen, pornografi og sexarbejde – og uenighederne blandt feminister.